تعدادی افسانه در مورد دیگ های آشپزی وجود دارد که اغلب کار را برای آشپزهای آماتور دشوار می کند: آیا واقعاً به این یا آن قابلمه نیاز دارم؟ و آیا باید برای ظروف خوب جیبم را فرو کنم؟ چهار افسانه رایج را بررسی می کنیم.
افسانه شماره 1: گلدان های گران قیمت همیشه بهتر از گلدان های ارزان هستند: این درست نیست. مهم است که گلدان مناسب را برای هدف مورد نیاز انتخاب کنید. یک قابلمه استیل طرح دار پخت و پز گران قیمت اگر فقط برای گرم کردن استفاده شود، قیمت بالا را توجیه نمی کند. حتی گلدان های ارزان قیمت نیز اگر با احتیاط رفتار شوند عمر طولانی دارند.
هرکسی که به ندرت کباب می پزد، لزوماً به یک برشته کن گران قیمت و روکش دار یا پوره نیاز ندارد. مجموعه ای از اندازه های مختلف با درب مناسب مهم تر است سریع تر است و در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. اگر زیاد آشپزی می کنید و عجله دارید باید زودپز تهیه کنید.
افسانه شماره 2: می توانید طعم قابلمه ای را که استفاده کرده اید بچشید: این فقط تا حدی درست است. بستگی به این دارد که قبلاً در آن چه پخته شده باشد و آیا قابلمه به درستی تمیز شده باشد.
با این حال، در یک مزه به اصطلاح کور، نمی توانید تشخیص دهید که از کدام دیگ برای پختن گولش استفاده شده است. مطمئناً ممکن است طعم کباب در یک رست مناسب کمی قویتر باشد، زیرا مواد و عطرهای برشته شده به گوشت میچسبند یا کباب در فر گرم شده است. اما پوشش و مواد روی طعم غذا تاثیری ندارد.
افسانه شماره 3: اندازه گلدان مهم نیست: “همه اندازه برای همه مناسب است” برای گلدان ها صدق نمی کند. برای یک چیز، اندازه قابلمه باید با مقدار غذا یا مقدار سس مورد نظر شما مطابقت داشته باشد.
مثلاً برای چرخاندن گوشت به فضا نیاز است. اگر سس فقط کف قابلمه را بپوشاند، آب به سرعت تبخیر می شود و سس می سوزد. قابلمه ای که خیلی بزرگ است نیز بیش از حد لازم انرژی مصرف می کند.
بنابراین، اندازه قابلمه باید همیشه بر اساس هدف انتخاب شود – به موجب آن، در صورت امکان، می توان از درب مناسب برای صرفه جویی در مصرف انرژی و پخت سریعتر استفاده کرد.
همچنین: هر چه گلدان بزرگتر باشد، سنگین تر است! لازم نیست کار خود را بی جهت سخت کنید.