با خوردن سماق صادراتی خون شما به رنگ بنفش در می آید

اگر سماق صادراتی را شنیدید و بلافاصله به فکر پیچک سمی افتادید، در اشتباهید! (سماق سمی گیاهی متفاوت است که توت های سفید دارد.) با این حال، اگر در خانواده ای در خاورمیانه بزرگ شده اید، احتمالا داستان سماق بسیار متفاوتی برای گفتن دارید.

تنی آوانسیان، کارآفرین ارمنی-آمریکایی مواد غذایی و بنیانگذار Lemonette می گوید: «شما آن را به عنوان یک عامل ترش می شناسید که جایگزین عالی برای لیمو یا سرکه است.

همچنین سماق برای استفاده در کباب، ماهی یا مرغ عالی است. هزاران سال است که برای افزودن طعم‌های تند و تازه در آشپزی لبنانی، سوری، ارمنی و ایرانی استفاده می‌شود و شما نمی‌توانید در بازار غذای خیابانی قرن‌های گذشته (حتی امروز) قدم بزنید بدون اینکه آن را در همه جای اطراف خود ببینید.»

به گفته تنی، سماق ماده مخفی در مزه های بی پایان خاورمیانه، سالاد، غذاهای برنجی، خورش ها و کباب ها است.

سماق

همچنین عنصر اصلی و نقطه کانونی زعتر است، یک ترکیب ادویه خاور میانه بسیار محبوب و جاودانه از سماق، پونه کوهی، آویشن، دانه های کنجد و مرزنجوش. و به لطف رنگ زیبا، غنی و قرمز تیره‌اش، سماق بهترین گزینه برای دیپ، سبزیجات، غلات و غیره است.

نکاتی برای آشپزی با سماق
سماق به طور ایده آل به جای (یا علاوه بر) آب لیمو یا پوست لیمو در غذاهایی مانند سالاد، هوموس، ماریناد یا سس، تزاتزیکی یا بابا گانوش استفاده می شود.

همچنین می توانید آن را روی برنج باسماتی، سالاد غلات، چیپس پیتا یا هر نوع نان تخت بپاشید (یا از آن به عنوان راهی برای افزایش طعم نان یا چیپس خریداری شده از فروشگاه استفاده کنید).

آن را به سبزیجات تفت داده شده، تخم مرغ های سرخ شده یا همزده اضافه کنید یا آن را در آجیل برشته بگنجانید. سماق را روی گوشت، ماهی یا مرغ بمالید – اگر آنها را کبابی می کنید، حتی بهتر است. ادامه بدیم؟

آره. چون سماق با نعناع هم عالی می شود. تنی می گوید: «به ویژه دو سالاد، سالاد شیرازی (در آشپزی ایرانی) و سالاد فتوش (در غذاهای عربی) هر دو سماق و نعناع را به سس های خود اضافه می کنند.